Current Affairs and GK questions Update-19th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-19th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                                                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is the author of the book- Lives of Others?
    a)   Neel Mukherjee
    b)   Chetan Bhagat
    c)   Anupam Desai
    d)   Navneet Chopra


    2).Which state has started the winter chardham yatar recently?
    a)   Jammu and Kashmir
    b)   Manipur
    c)   Himachal Pradesh
    d)   Uttarakhand


    3).Which of the following organization has launched Free Web-based e-mail service called Verse?
    a)   Apple
    b)   IBM
    c)   Microsoft
    d)   Google


    4).Which of these schemes is decided to be merged by the government?
    a)   RGGVY and DUGJY
    b)   NREGA and Jan Dhan Yogna
    c)   RGGVY and NREGA
    d)   None of these


    5).Which of the following India zoo is the world’s first zoo to have the critically endangered Pygmy Hog?
    a)   West Bengal Zoo
    b)   Nainital Zoo
    c)   Delhi Central Zoo
    d)   Assam State Zoo in Guwahati


    6).Which state has started Rani Laxmi Bai Women Empowerment Fund recently?
    a)   Gujarat
    b)   Madhya Pradesh
    c)   UP
    d)   Bihar


    7).In PESB, ‘S’ stands for?
    a)   Site
    b)   Stocks
    c)   Services
    d)   Security


    8).Which is the first state to start the mapping of drinking water quality in India?
    a)   Maharashtra
    b)   Tamil Nadu
    c)   Gujarat
    d)   Haryana


    9).Which of the two countries has signed a MoU for bilateral Antarctic Cooperation?
    a)   India and Nepal
    b)   India and Russia
    c)   China and Russia
    d)   China and Australia


    10).What is the name of the utility plane that Union Civil Aviation Ministry has approved its sale in India?
    a)   Alpines
    b)   Sea Hawk
    c)   Mahindra Gipps
    d)   Golden Hawk

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). b)   4). a)   5). d)   6). c)   7). c)   8). b)   9). d)   10). c)


    / 5. Reviews