Current Affairs and GK questions Update-1st Dec 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

Current Affairs and GK questions Update-1st Dec 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Which of the following unit has received dedicated Air Support?
a)   PAC
b)   ITBP
c)   CRPF
d)   BSF


2).In the term UFBU, ‘F’ stands for?
a)   Forecast
b)   Foreign
c)   Forum
d)   Finance


3).Where is the Kavvayi Wetland located?
a)   Karnataka
b)   Bihar
c)   Maharashtra
d)   Kerala


4).India has joined in the project of building world’s largest telescope in Japan; name the other three countries in the team?
a)   US, Australia, France
b)   Russia, US, France
c)   US, china and Japan
d)   US, Japan, and Russia


5).Which country MPs recently voted for the favor of Palestine State?
a)   South Africa
b)   France
c)   Saudi Arabia
d)   Canada


6).Government has planned to link Aadhaar Number with NHAM, here NHAM stands for?
a)   National Health Assurance Mission
b)   National Human Assurance Mission
c)   National housing Assurance Mission
d)   New Housing Adaptation Mission


7).Which of the following will be replaced soon?
a)   Coal Mines (Special Provisions) Ordinance, 2000
b)   Coal Mines (Special Provisions) Ordinance, 1989
c)   Coal Mines (Special Provisions) Ordinance, 1952
d)   Coal Mines (Special Provisions) Ordinance, 2014


8).With which country India has prepared to sign a MoU for construction of cross-border petroleum pipelines?
a)   Nepal
b)   China
c)   Pakistan
d)   Bangladesh


9).Which of the following country has recently appointed three foreigners in its cabinet?
a)   Iraq
b)   Syria
c)   Ukraine
d)   Russia


10).Good Governance Day was observed on?
a)   1st December
b)   5th December
c)   25th December
d)   30th December

Answers:                                 
1). b)   2). c)   3). d)   4). c)   5). b)   6). a)   7). d)   8). a)   9). c)   10). c)

People Also Visited:




IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

Free Online Mock Tests