Current Affairs and GK questions Update- 1st January 2015 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update
    Current Affairs and GK questions Update- 1st January 2015 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which is the worst affected country by tropical storm “Jangmi”?
    a)   China
    b)   Japan
    c)   Indonesia
    d)   Philippines


    2).Who is the new chairman of Airports Authority of India?
    a)   Aruna Verma
    b)   Mayank Gupta
    c)   Nitin Sethi
    d)   R.K Srivastava


    3).Who is the author of the book, “Capital in the 21st Century”?
    a)   Thomas Piketty
    b)   James Hudson
    c)   Chatan Baghat
    d)   Robert Desai


    4).Who is Vasant Gowarikar?
    a)   Singer
    b)   Actor
    c)   Writer
    d)   Scientist


    5). Recently, Jharkhand has formed SDC for Development, Here SDC stands for?
    a)   Social Development Commission
    b)   State Development Commission
    c)   State Development Council
    d)   Social Development Committee


    6).Lord Meghnad Desai was seleted for Sardar Vallabhai Patel Vishwa Pratibha Award, here who is Meghnad Desai?
    a)   Politician
    b)   Economist
    c)   Writer
    d)   Scientist


    7).Pravasi Bharatiys Divas was started in which year?
    a)   2000
    b)   2003
    c)   2005
    d)   2007


    8).How many website has been blocked by Union government for spreading anti-India views and ISI propaganda?
    a)   32
    b)   30
    c)   28
    d)   36


    9).In NITI Aayogm, ‘II’ stands for?
    a)   Interest and Infrastructure
    b)   India and Interest
    c)   Institution and India
    d)   Institution and Implementation


    10).To provide various opportunities to people of age group from __________, Gujarat government has announced a new Industrial Policy for 2015?
    a)   45 to 65 years
    b)   30 to 40 years
    c)   15 to 59 years
    d)   18 to 28 years

    Answers:                                 
    1). d)   2). d)   3). a)   4). d)   5). c)   6). b)   7). b)   8). a)   9). c)   10). c)

    To View More Current Affairs:Click Here

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email


    Online Mock Tests 2019: