Current Affairs and GK questions Update-1st Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-1st Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the FDI policy has been approved by Union Cabinet to do amendments?
    a)   Constructions and Real estate sectors
    b)   Transportation
    c)   Education
    d)   Small scale industries


    2).Which committee will submit the final report about IPL-6 betting on November 3?
    a)   Komal Committee
    b)   Veruna Committee
    c)   Chaddha Committee
    d)   Mudgal Committee


    3).Who is Acker Bilk?
    a)   Singer
    b)   Jazz musician
    c)   Poet
    d)   Anthropologist


    4).As per IPCC Fossil fuels will be phased out with in?
    a)   2100
    b)   2125
    c)   2150
    d)   2175


    5).Misbah-ul-Haq has equaled whose record of Fastest Test Century?
    a)   Rahul Dravid
    b)   Virender Sehwag
    c)   Sachin Tendulkar
    d)   None of these


    6).what is the name of the Dengue vaccination which was tested on Indian adults and found as safe?
    a)   Denqueen
    b)   Lucan
    c)   CYD-TDV
    d)   Den-Gue2


    7).Which of the following states was going to the assembly in five phases beginning from 25th of November?
    a)   Jharkhand and Mizoram
    b)   Jammu Kashmir and Jharkhand
    c)   Delhi and Jharkhand
    d)   Mizoram and Manipur


    8).Where will the first dedicated International Textile Fair was yet to be conducted?
    a)   Malaysia
    b)   Indonesia
    c)   China
    d)   Dubai


    9).Duleep Trophy is related to?
    a)   Hockey
    b)   Tennis
    c)   Cricket
    d)   Table Tennis


    10).Which is the world’s most sought after employer in the world?
    a)   Apple
    b)   Microsoft
    c)   Google
    d)   Oracle

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). b)   4). a)   5). d)   6). c)   7). b)   8). d)   9). c)   10). c)



    / 5. Reviews