Current Affairs and GK questions Update-20th December 2014 | IBPS Exam Guide

    Current Affairs and GK questions
    Current Affairs and GK questions Update-20th December 2014 | IBPS Exam Guide:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).In IED, ‘E’ stands for?
    a)   Explosive
    b)   Expert
    c)   Emission
    d)   Evaluate


    2).Successful testing of Indigenous built 1000kg glide bomb was completed by?
    a)   IAF
    b)   CRPF
    c)   ISRO
    d)   DRDO


    3).Introduction of GST comes under which amendment?
    a)   102nd Amendment
    b)   125th Amendment
    c)   121st Amendment
    d)   122nd Amendment


    4).Rafah Border connects which of the two countries?
    a)   Iraq and Syria
    b)   Egypt and Gaza Strip
    c)   Pakistan and Afghanistan
    d)   India and Pakistan


    5).RBI has announced 1st Jan 2015 as the deadline for exchange the currency notes which was printed before _____
    a)   2001
    b)   2008
    c)   2005
    d)   2003


    6).Which of the body has the Mid-Year Economic Analysis in India?
    a)   FCI
    b)   IMF
    c)   United Finance Ministry
    d)   FICCI


    7).Name the state in which the high court has appointed a team of 17 lawyers to act as commissioners of Court?
    a)   West Bengal
    b)   Mumbai
    c)   Rajasthan
    d)   Bihar


    8).Which is the latest country to join the member sate of CERN?
    a)   Pakistan
    b)   India
    c)   Sri Lanka
    d)   Bangladesh


    9).Which of the countries won the Men’s and Women’s Kabbadi World Cup 2014?
    a)   India and Australia
    b)   India and Russia
    c)   Both by India
    d)   Australia and Russia


    10).Mr. Rajinder Khanna become the new Chief of the RAW, here RAW stands for?
    a)   Research and Action Wing
    b)   Rapid Action Wing
    c)   Route and Action wing
    d)   Research and Analysis Wing

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). d)   4). b)   5). c)   6). c)   7). b)   8). a)   9). c)   10). d)

    Posted By:IBPS Guide

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:


    Online Mock Tests 2019: