Current Affairs and GK questions Update-20th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

Current Affairs and GK questions Update-20th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                                                           
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).What is meant by BIPA?
a)   Bilateral Trade and Partnership Agreements
b)   Border Trade and Promotion Agreements
c)   Bilateral Trade and Partnership Agreements
d)   None of these


2).Which of the Bank has launched AB Little Stars Scheme?
a)   SBI
b)   HDFC
c)   Bank of India
d)   Andhra Bank


3).To help________ US has announced new immigration reforms?
a)   K22 Visa Holders
b)   H-B2 Visa Holders
c)   PIO card Holders
d)   H-18 Visa Holders


4).Which of the following is not a member of SAARC?
a)   Sri Lanka
b)   China
c)   Maldives
d)   India


5).What is the capital of Fiji?
a)   Suva
b)   Lautoka
c)   Navua
d)   None of these


6).Where was the International Buddhist Conference 2014 was held?
a)   Patna
b)   Kathmandu
c)   Lumbini
d)   Bihar


7).Who is the first US president that can as the Chief Guest for the India Republic Celebration?
a)   George Bush
b)   Paul Nixon
c)   Bill Clinton
d)   None of these


8).What is Verse?
a)   It’s a new e-mail application
b)   New android application
c)   New version of Game
d)   New browser


9).What is the Theme of 8th SAARC Summit?
a)   Deeper Regional Cooperation
b)   Deeper Integration for Peace and Prosperity
c)   Fight Against Terrorism
d)   Create better cooperation between countries


10).Which of the state has decided to extend the financial aid for sugar mills?
a)   Madhya Pradesh
b)   Maharashtra
c)   Uttar Pradesh
d)   Bihar

Answers:                                 
1). c)   2). d)   3). d)   4). b)   5). a)   6). c)   7). d)   8). a)   9). b)   10). b)

People Also Visited:

Current Affairs and GK Daily Updates- 17thNovember 2014

IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

Free Online Mock Tests