Current Affairs and GK questions Update-21st December 2014 | IBPS Exam Guide

    Current Affairs and GK questions
    Current Affairs and GK questions Update-21st December 2014 | IBPS Exam Guide:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which company was partnered with Surat Municipal Corporation to make Surat as smart city?
    a)   Microsoft
    b)   Google
    c)   Reliance
    d)   TATA


    2).______ was appointed as the new Chairperson of Federation of Indian Chamber of Commerce and Industry?
    a)   Alka Puri
    b)   Sana Bhatt
    c)   Gauri Puri
    d)   Jyotsna Suri


    3).Heritage Conservation Scheme was planned to launch in ____ Cities?
    a)   13
    b)   15
    c)   11
    d)   12


    4).What is the Theme of the Union Government of India’s Calendar 2015?
    a)   Save Child
    b)   Swachh Bharat
    c)   Clean India Green India
    d)   Save Water Save Earth


    5).Madhavi Sardesai is a____?
    a)   Hindi Singer
    b)   Konkani Writer
    c)   Urdu Singer
    d)   Malayalam Writer


    6).Who is the ambassador of Cricket World Cup 2015?
    a)   Virat Kohli
    b)   Shane Warne
    c)   Rahul Dravid
    d)   None of these


    7).In NSSO, ‘SS’ stands for?
    a)   Submit Survey
    b)   Sample Social
    c)   Sample Survey
    d)   Social Society


    8).Which of the below state has made the e-tendering as compulsory for projects over three lakhs?
    a)   Maharashtra
    b)   Bihar
    c)   Gujarat
    d)   Karnataka


    9).Houthi belongs to which country?
    a)   Syria
    b)   Yemen
    c)   Egypt
    d)   Sudan


    10).’HRIDAY’ is a scheme launched by Indian Government, here ‘Y’ stands for?
    a)   Year
    b)   Youth
    c)   Yojana
    d)   Young

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). d)   4). c)   5). b)   6). d)   7). c)   8). a)   9). b)   10). c)

    Posted By:IBPS Guide

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:


    / 5. Reviews