Current Affairs and GK questions Update- 22nd December 2014 | IBPS Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions
    Current Affairs and GK questions Update- 22nd December 2014 | IBPS Exam Preparation
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the organization has NOT selected to start up new integrated coal gasification, fert plant in Odisha?
    a)   Rashtriya Chemicals
    b)   Fertilizer Corporation of India Limited
    c)   GAIL
    d)   BHEL


    2).Online RTI queries were going to be started in which state from New Year?
    a)   Karnataka
    b)   Gujarat
    c)   Maharashtra
    d)   Goa


    3).Which of the following movies of Sony Pictures has recently inspired a cyber attack on it?
    a)   North King
    b)   The Interview
    c)   Santa of North Korea
    d)   The Hero


    4).World Bank has sanctioned $130 million credit to ______ for its Grid Solar and Energy Efficiency Project?
    a)   Thailand
    b)   Bangladesh
    c)   Nepal
    d)   Singapore


    5).National Consumer Day was observed on?
    a)   28th Dec
    b)   27th Dec
    c)   26th Dec
    d)   24th Dec


    6).What is the new deadline to exchange the currency notes which was printed prior to 2005?
    a)   June 20 2015
    b)   Dec 31 2014
    c)   May 30 2014
    d)   Jan 1 2015


    7).Recently, which country has voted to scrap non-aligned status?
    a)   Ukraine
    b)   South Korea
    c)   Syria
    d)   Japan


    8).How many countries have signed Global Arms Treaty recently?
    a)   125
    b)   130
    c)   122
    d)   128


    9).Who is K Balachandar?
    a)   Actor
    b)   Singer
    c)   Movie Director
    d)   Writer


    10).Mobile Monitoring System was introduced to track which of the government schemes?
    a)   MGNREGA
    b)   Rajiv Gandhi Scheme for Empowerment of Adolescent Girls
    c)   NRLM
    d)   Swavalamban

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). c)   5). d)   6). a)   7). a)   8). b)   9). c)   10). a)

    Posted By:IBPS Guide

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:


    / 5. Reviews

    IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

    Free Online Mock Tests