Current Affairs and GK questions Update-22nd Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-22nd Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                                                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).FMC has increased the rules for warehousing service providers, here FMC stands for?
    a)   Forward Markets Commission
    b)   Forward Markets Committee
    c)   Finance Maritime Committee
    d)   Finance Ministry Commission


    2).Which stock exchange has been derecognized by SEBI recently?
    a)   State Stock Exchange
    b)   Mumbai Stock Exchange
    c)   National Stock Exchange
    d)   Delhi Stock Exchange


    3).In Jan Dhan Yojana What percent of Accounts have been opened with Zero balance?
    a)   76%
    b)   70%
    c)   72%
    d)   74%


    4).PM Mr. Narendra Modi has extended his Visa on arrival scheme to visit how many Pacific Island countries during his Fiji Visit?
    a)   14
    b)   12
    c)   10
    d)   8


    5).Chess Player Magnus Carlsen is belongs to which country?
    a)   Russia
    b)   Austria
    c)   Norway
    d)   France


    6).Existing Rajiv Gandhi Grameen Vidyutikaran Yojana is going to be replaced with?
    a)   Bharat Gram Jyoti Yojana
    b)   Deendayal Upadhyaya Gram Jyoti Yojana
    c)   Pradhan Mantri Gram Jyoti Yojana
    d)   Bharat Dhana Yojana


    7).What is the original name of first aircraft carrier, Vikrant?
    a)   HMS Universe
    b)   HMS Bond
    c)   HMS Hercules
    d)   None of these


    8).Al-Shabab is a militant group that belongs to?
    a)   Iraq
    b)   Kenya
    c)   Nigeria
    d)   Syria


    9).Which of these projects is planned to launch to encourage innovations of Students and researchers by HRD ministry?
    a)   Think in India
    b)   Plan in India
    c)   Study in India
    d)   Work in India


    10).What is the meaning of ‘P’ in FIPIC?
    a)   Peace
    b)   Perfect
    c)   Payload
    d)   Pacific

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). d)   4). a)   5). c)   6). b)   7). c)   8). b)   9). a)   10). d)


    People Also Visited:

    Current Affairs and GK Daily Updates- 19th November2014

    / 5. Reviews