Current Affairs and GK questions Update- 23rd December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions
    Current Affairs and GK questions Update- 23rd December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).How many members are there in The Select Committee of Parliament 2014?

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    a)   12
    b)   13
    c)   14
    d)   15


    2).Gujarat was going to host which edition of the Pravasi Bharatiya Divas in 2015?
    a)   13th Edition
    b)   15th Edition
    c)   16th Edition
    d)   17th Edition


    3).Srinivasa Ramanujan’s birth anniversary was celebrated as?
    a)   National Physics Day
    b)   National Science Day
    c)   National Algebra Day
    d)   National Mathematics Day


    4).The term ‘Buy and Make’ is related to?
    a)   India and Russian Helicopters
    b)   SAARC and India
    c)   USA and NASA
    d)   India and WTO


    5).Indian Government has approved the improved Voluntary Retirement Scheme (VRS) for CIWTC employees. Here, ‘CIWTC’ stands for?
    a)   Central InIand Warehouse Transport Corporation Limited
    b)   Chief InIand Water Transport Corporation Limited
    c)   Central InIand Water Transport Corporation Limited
    d)   None of these


    6).Name the two Asian countries have signed first ever $1.7 billion energy deal?
    a)   Russia and Nepal
    b)   Pakistan and Russia
    c)   Sri Lanka and China
    d)   India and Russia


    7).YES bank has received the loan amount of $200 million from ADB to lend SHGs, farmers; here ’SHGs’ stands for?
    a)   Social Helping Groups
    b)   Self Help Groups
    c)   Society Help Groups
    d)   None of these


    8).Who is Abdul Hamid, who has visited India recently?
    a)   Bangladesh President
    b)   Singapore President
    c)   Nepal President
    d)   Indonesia President


    9).In India first Walmart Store was opened at____ ?
    a)   Delhi
    b)   Mumbai
    c)   Bangalore
    d)   Bhopal


    10).In next three months______ ministry has decided to have all its official work on E-Files?
    a)   NHAI
    b)   Food Ministry
    c)   HRD
    d)   Coal Ministry

    Answers:                                 
    1). c)   2). a)   3). d)   4). a)   5). c)   6). b)   7). b)   8). a)   9). d)   10). b)

    Posted By:IBPS Guide

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:


    / 5. Reviews