Current Affairs and GK questions Update-23rd Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-23rd Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                                                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).In NSEL, ‘S’ stands for?
    a)   Service
    b)   Stock
    c)   Supply
    d)   Spot


    2).NAIS stands for?
    a)   National Agriculture Installed Scheme
    b)   National Agro Insurance Supplement
    c)   National Agriculture Insurance Scheme
    d)   New Agriculture Insurance Scheme


    3).Sitara Devi, who died recently, was a famous?
    a)   Kathak Dance
    b)   Poet
    c)   Singer
    d)   Writer


    4).Which Country has withdrew its last military forces from southern Afghanistan?
    a)   Germany
    b)   UK
    c)   Russia
    d)   USA


    5).What is the name of the ongoing Indo-Russia Bilateral Air Force Exercise?
    a)   Avia-Indra 1
    b)   Avia Indra 2
    c)   Russ-Indo Ex 1
    d)   Russ-Indo Ex 2


    6).Blind Cricket ODI World Cup 2014 was hosted by?
    a)   China
    b)   Australia
    c)   India
    d)   South Africa


    7).Raghuvir Nevrekar was a famous _______ actor, director who died recently?
    a)   Hindi
    b)   Punjabi
    c)   Marathi
    d)   Malayalam


    8).India and Sweden were celebrating five years bilateral collaboration in?
    a)   Culture
    b)   IT
    c)   Tourism
    d)   Health Care


    9).India has donated a modern helicopter to which country?
    a)   China
    b)   Bhutan
    c)   Nepal
    d)   Bangladesh


    10).Which of the product has banned for loose sale by the government?
    a)   Cigarettes
    b)   Sugar
    c)   Jaggery
    d)   Sandal Products

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). a)   4). b)   5). a)   6). d)   7). c)   8). d)   9). c)   10). a)
    People Also Visited:

    Current Affairs and GK Daily Updates- 20th November2014

    Online Mock Tests 2019: