Current Affairs and GK questions Update- 24th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions
    Current Affairs and GK questions Update- 24th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which country is sponsoring to construct an inter-oceanic canal at Nicaragua?
    a)   Chile
    b)   South Africa
    c)   Brazil
    d)   None of these


    2).Name the two Asian countries which signed an agreement to expand the usage of their currencies for border trade?
    a)   India and Nepal
    b)   Nepal and Bangladesh
    c)   China and Sri Lanka
    d)   China and Nepal


    3).Which of the following company act was used only on four occasions in the past to merge government companies?
    a)   Section 295
    b)   Section 368
    c)   Section 396
    d)   Section 402


    4).Name the Institute which has NOT nominated for Swachh Bharat campaign?
    a)   India Today Group
    b)   Times of India
    c)   Institute of Chartered Accountants of India
    d)   Mumbai Dabbawala Association


    5).Which Country is conducting massive military exercise along with Strait of Hormuz to the Gulf of Aden?
    a)   Iran
    b)   China
    c)   Russia
    d)   Syria


    6).S Bhattacharya became the new Chairman and Managing Director of CIL. Here CIL stands for?
    a)   Current India Ltd
    b)   Coastal India Ltd
    c)   Chemical India Ltd
    d)   Coal India Ltd


    7).Name the two institutes that signed a deal to promote and develop small business in India?
    a)   NIESBUD and FICCI
    b)   IIM and FICCI
    c)   WTCIS and FICCI
    d)   NIESBUD and WTCIS


    8).In NSEL, ‘S’ stands for?
    a)   State
    b)   Spot
    c)   Stock
    d)   Share


    9).Yash Chopra Memorial National Award was won by?
    a)   Shahrukh Khan
    b)   Dileep Kumar
    c)   Amitabh Bachchan
    d)   Aamir Khan


    10).In DOPT, ‘P’ stands for?
    a)   Priority
    b)   Party
    c)   Personnel
    d)   Private

    Answers:                                 
    1). d)   2). d)   3). c)   4). b)   5). a)   6). d)   7). d)   8). b)   9). c)   10). c)

    Posted By:IBPS Guide

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:
    Online Mock Tests 2019: