Current Affairs and GK questions Update-24th Nov 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-24th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                                                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the Indian bank has received the approval to start general insurance from RBI recently?
    a)   Kodak Mahindra
    b)   ING Vysya Bank
    c)   Yes Bank
    d)   IndusInd Bank


    2).Now India was providing E-Visa facility to how many countries?
    a)   38
    b)   40
    c)   43
    d)   45


    3).What is NGT?
    a)   National Goods Transport
    b)   National Girl Tribunal
    c)   National Gold Trade
    d)   National Green Tribunal


    4).What is the name of the biodiversity conservation organization in Assam, which has won the UN Light house Activity award for this year?
    a)   Pancham
    b)   Bamboo sheet
    c)   Our Nature
    d)   Aaranyak


    5).A crucial meeting of OPEC to cut down oil production was held at?
    a)   Dubai
    b)   Vienna
    c)   Tehran
    d)   London


    6).Who is the founder of famous e-commerce company ‘Alibaba’?
    a)   Jack Ma
    b)   Jack Devis
    c)   Xing Lee
    d)   Yong chin


    7).What is the name of the US defense secretary, who has resigned recently?
    a)   Carlos Moa
    b)   Rose Mary
    c)   Chuck Hagel
    d)   William Jackson


    8).Seri Culture is related to?
    a)   Fiber
    b)   Cotton
    c)   Silk
    d)   Fish


    9).Which state has announced to provide heavy agricultural machines for farmers?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Bihar
    c)   Gujarat
    d)   West Bengal


    10).From which Indian state the cases of Bird Flu has reported?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Kerala
    c)   Karnataka
    d)   Bihar

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). d)   4). d)   5). b)   6). a)   7). c)   8). c)   9). d)   10). b)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews