Current Affairs and GK questions Update- 25th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions
    Current Affairs and GK questions Update- 25th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).What is the name of the committee that was formed to examine the possibility of constitution of a Special Investigation Team (SIT) in 1984 Anti-Sikh riot case?
    a)   Sikh Committee
    b)   Rao Committee
    c)   Mathur Committee
    d)   Seghal Committee


    2).CIDCO stands for?
    a)   City and Industrial Development Corporation
    b)   City and Industrial Depended Committee
    c)   City and Innovation Development Commission
    d)   None of these


    3).Which of the countries were agreed to share the intelligence on North Korea?
    a)   South Korea, Japan, Sri Lanka
    b)   US, Germany, France
    c)   US, Japan, South Korea
    d)   Japan, Russia, India


    4).In the first phase of Mission Indradhanush for vaccination of children, how many districts were covered?
    a)   225
    b)   204
    c)   200
    d)   201


    5).For which of the two monuments online entry tickets were available?
    a)   Taj Mahal and Humayun Tomb
    b)   Taj Mahal and Agra Fort
    c)   Agra Fort and Red Fort
    d)   Taj Mahal and Qutub Minar


    6).DBTL is the world’s largest direct benefit transfer scheme, in this ‘B’ stands for?
    a)   Benefit
    b)   Beyond
    c)   Better
    d)   Bonded


    7).Famous Shaheedi Jor Mela was hosted at?
    a)   Megalaya
    b)   Punjab
    c)   Nagaland
    d)   Manipur


    8).India has extended the SoO pact with NDFB for six more months, here SoO stands for?
    a)   Stop of Operation
    b)   Suspension of Operation
    c)   Support of Operation
    d)   None of these


    9).Indian Government has planned lot to meet the fiscal deficit target of______ % this year?
    a)   4.4
    b)   4.3
    c)   4.5
    d)   4.1


    10).To tackle the Bodo Militants India has asked support from which countries?
    a)   Nepal and Bhutan
    b)   Bhutan and Sri Lanka
    c)   Myanmar and Bhutan
    d)   Nepal and Bangladesh

    Answers:                                 
    1). c)   2). a)   3). c)   4). d)   5). a)   6). a)   7). b)   8). b)   9). d)   10). c)

    Posted By:IBPS Guide

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:

    / 5. Reviews