Current Affairs and GK questions Update-25th Nov 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-25th Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                                                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).India has decided to achieve the goal of registering all birth and death with in?
    a)   2024
    b)   2022
    c)   2020
    d)   2018


    2).Meghalaya was yet to form 5-members panel to include _______ language in 8th Schedule?
    a)   Khasi
    b)   Maram
    c)   Rabha
    d)   Garo


    3).Islamic Equity Fund was launched by which Indian Bank?
    a)   State Bank of India
    b)   Bank of Maharashtra
    c)   Indian Overseas Bank
    d)   Bank of India


    4).Which of the following bank has signed up with Micro Energy Credits Corporation to finance green products?
    a)   Bank of India
    b)   ICICI
    c)   SBI
    d)   Canara Bank


    5).Which institute has stopped its activities in Balochistan, Pakistan, after murder of its workers?
    a)   WTO
    b)   WHO
    c)   OPEC
    d)   IMF


    6).Which of the Indian State has inaugurated 100 urban primary health centres recently?
    a)   Haryana
    b)   Jammu and Kashmir
    c)   Uttar Pradesh
    d)   Bihar


    7).Which Committee has submitted its report to set up procedures of accountability in all tendering process in Railways?
    a)   Mudgal Committee
    b)   Shreedharan Committee
    c)   Sharma Committee
    d)   Nigam Committee


    8).Which is the first Indian Bank to fully own an insurance business?
    a)   HDFC
    b)   ICICI
    c)   Kotak Mahindra Bank
    d)   Axis Bank


    9).RBI was willing to sell Rs. 12,000 crores govt bonds through OMO, Here OMO stands for?
    a)   Open Market Operations
    b)   Open Mandate Operations
    c)   Oriented Market Opinions
    d)   Oriented Maximum Options


    10). Which of the state has reduced the retirement age of government employees from 60 to 58?
    a)   West Bengal
    b)   Punjab
    c)   Goa
    d)   Haryana

    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). a)   4). d)   5). b)   6). c)   7). b)   8). c)   9). a)   10). d)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews