Current Affairs and GK questions Update- 26th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions
    Current Affairs and GK questions Update- 26th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).In which of the following states the government has planned to launch pilot program for induction training to junior officials?
    a)   Jammu and Kashmir, Tamil Nadu, Maharashtra
    b)   Jammu and Kashmir, Karnataka, Maharashtra
    c)   Uttar Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu
    d)   Rajasthan, Karnataka, Andhra Pradesh


    2).What is the name of the Ukraine Parliament?
    a)   Pera
    b)   Deit
    c)   Duma
    d)   Rada


    3).EEU is a newly formed group; here the second ‘E’ stands for?
    a)   Estimate
    b)   Economic
    c)   Earning
    d)   Euro


    4).Which country has tested the Angara-A5 rocket for space programs?
    a)   Germany
    b)   France
    c)   Russia
    d)   China


    5).Name the state in which four Assembly MLAs was disqualified for anti-party activities?
    a)   West Bengal
    b)   Bihar
    c)   Maharashtra
    d)   Uttar Pradesh


    6).Which country has join in NATO recently?
    a)   Bangladesh
    b)   Pakistan
    c)   Belarus
    d)   None of these


    7).Name the country mentioned below which is not a part of Eurasian Economic Union?
    a)   Belarus
    b)   Kazakhstan
    c)   Russia
    d)   Latvia


    8).Archeologist has found the ancient Buddhist Sculptures and __________ in Pakistan?
    a)   Gupta Era Coins
    b)   Mughal Era Coins
    c)   Khilji Era Coins
    d)   Kushan Era Coins


    9).Which the Myanmar’s commercial hub that went of polls for first municipal elections in last six decades?
    a)   Kachin
    b)   Bago
    c)   Yangon
    d)   Mon


    10).India has filed a case against IM threatening the ministers of Rajasthan. Here in IM, ‘I’ stands for?
    a)   Indian
    b)   Inter
    c)   Intra
    d)   International

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). b)   4). c)   5). b)   6). d)   7). d)   8). d)   9). c)   10). a)

    Posted By:IBPS Guide

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:


    / 5. Reviews