Current Affairs and GK questions Update-26th Nov 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-26th Nov 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                                   
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the author of the book “My Name is Abu Salem”?
    a)   Nirupama Verma
    b)   Chetan Bhagat
    c)   Prasoon
    d)   Hussian Zaidi


    2).Which of the following country has decided to ban commercial surrogacy?
    a)   Thailand
    b)   China
    c)   Australia
    d)   Scotland


    3).Which is the first African country to conduct electronic poll?
    a)   Nigeria
    b)   South Africa
    c)   Namibia
    d)   Kenya


    4).Who is the author of the book, “Dramatic Decade: The Indira Gandhi Years”?
    a)   K N Sharma
    b)   Pranab Mukherjee
    c)   Paras Agni
    d)   None of these


    5).19th SAARC summit 2016 will be hosted?
    a)   Bangladesh
    b)   China
    c)   Pakistan
    d)   Sri Lanka


    6).Kerala has got the loan amount of $ 100 million from Asian Development Bank to increase..?
    a)   Employability
    b)   Education sectors
    c)   Roadways
    d)   House Development


    7).PD James, Who died recently was a?
    a)   Singer
    b)   Writer
    c)   Poet
    d)   Crime Novelist


    8).What is the floor capital for payment banks and small finance banks?
    a)   Rs. 100 Crores
    b)   Rs. 150 Crores
    c)   Rs. 75 Crores
    d)   Rs. 200 Crores


    9).Pankaj Advani is related with?
    a)   Hockey
    b)   Snooker
    c)   Cricket
    d)   Kabbadi


    10).National Human Rights Commission told to cut off the supply chain of drugs in______?
    a)   Delhi
    b)   Haryana
    c)   Punjab
    d)   West Bengal

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). c)   4). b)   5). c)   6). a)   7). d)   8). a)   9). b)   10). c)


    People Also Visited:
    Online Mock Tests 2019: