Current Affairs and GK questions Update-26th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-26th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Europe has decided to reduce emission of the greenhouse gas to 24% within?
    a)   2018
    b)   2022
    c)   2020
    d)   2024


    2).GST stands for?
    a)   Goods and Stamp Tax
    b)   Goods and Service Tax
    c)   Goods and Stock Tax
    d)   Go down and Service Terminal


    3).Which are all the states of BIMARU?
    a)   Bihar, Madhya Pradesh, Assam and UP
    b)   Bihar, Mizoram, Rajasthan and UP
    c)   Bihar, Madhya Pradesh, Rajasthan, and UP
    d)   None of these


    4).8th International Arts Festival was hosted by which city?
    a)   Mumbai
    b)   Delhi
    c)   Bangalore
    d)   Hyderabad


    5).Which country will hold flag referendum in 2016?
    a)   New Zealand
    b)   Ankara
    c)   Nigeria
    d)   Russia


    6).As per World Bank bi-annual report, Indian GDP will grow up to ______in 2015-16?
    a)   6.6%
    b)   6.3%
    c)   6.5%
    d)   6.4%


    7).Which country has launched an investigation in the Indian trade policies that was changed in the mid 2014?
    a)   USA
    b)   Russia
    c)   UK
    d)   Germany


    8).Which state was at lowest growth in nine years among the BIMARU states as per Assocham study?
    a)   Mizoram
    b)   Jharkhand
    c)   Bihar
    d)   Uttar Pradesh


    9).What is the name of the mission that has been launched by Indian government to eliminate Tuberculosis?
    a)   TB-Mission 2016
    b)   TB-Mission 2018
    c)   TB-Mission 2020
    d)   TB-Mission 2022


    10).What is the theme of the Observance of Vigilance Awareness Week 2014?
    a)   Technology Support for Combating corruption
    b)   Combating Corruption-Technology as an enabler
    c)   E-Power-corruption crusader
    d)   Be Tech Savvy

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). c)   4). b)   5). a)   6). d)   7). a)   8). d)   9). c)   10). b)

    / 5. Reviews