Current Affairs and GK questions Update- 27th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update
    Current Affairs and GK questions Update- 27th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Ankita Raina is related which sport?
    a)   Hockey
    b)   Tennis
    c)   Badminton
    d)   Football


    2).Who is Pragyan Ojha?
    a)   Cricket Bowler
    b)   Wicket Keeper
    c)   Batsman
    d)   All Rounder


    3).The project of Maitri Missile was related to India and _______?
    a)   Japan
    b)   Germany
    c)   Russia
    d)   France


    4).What is the name of the SEBI committee that works to encourage the sales of mutual funds through internet and mobiles?
    a)   Mintra Committee
    b)   Vikam Comittee
    c)   Gopinath Committee
    d)   Dass Committee


    5).Where was the Barail Reserve Forest located?
    a)   Bihar
    b)   Madhya Pradesh
    c)   West Bengal
    d)   Assam


    6).India has planned to achieve mortality rate of _____ per 1000 live births by next year?
    a)   39
    b)   48
    c)   42
    d)   45


    7).Mira Puraskar is the highest literary honour of which state?
    a)   Rajasthan
    b)   Bihar
    c)   Punjab
    d)   Gujarat


    8).Who is Satya Nadella?
    a)   CEO of Nokia
    b)   CEO of Microsoft
    c)   CEO of Facebook
    d)   CEO of Google


    9).Which remains most popular destination for tourist spot across the world?
    a)   Belgium
    b)   Singapore
    c)   Dubai
    d)   Switzerland


    10).What is Panchi?
    a)   It is a name of the committee
    b)   It’s a unmanned aerial vehicle
    c)   It’s a name of a Zoo in India
    d)   New android application

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). d)   4). c)   5). d)   6). c)   7). a)   8). b)   9). c)   10). b)

    Posted By:IBPS Guide

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:

    / 5. Reviews