Current Affairs and GK questions Update-27th Nov 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-27th Nov 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                                   
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).First Test match between India and Australia 2014 that has been postponed was hosted at which city?
    a)   Perth
    b)   Sydney
    c)   Canberra
    d)   Brisbane


    2).From July to September Indian Economy has grew up by?
    a)   6.7%
    b)   6.2%
    c)   5.3%
    d)   5.5%


    3).Who is the new Secretary General of Lok Sabha?
    a)   Naveen Gandhi
    b)   Anoop Mishra
    c)   Amit Shah
    d)   None of these


    4).Under Asian Development Bank Scheme, which state has selected by Asian Development Bank for improvement of infrastructure?
    a)   Manipur
    b)   Sikkim
    c)   Meghalaya
    d)   Nagaland


    5).What is the name of the 18thdistrict of Arunachal Pradesh?
    a)   Lohit
    b)   Siang
    c)   Kameng
    d)   Namsai


    6).Indian Railways runs under loss due to PCET, here PCET stands for?
    a)   Parcel Cargo Express Trains
    b)   Private Cargo Express Trains
    c)   Private Cargo Express Transportation
    d)   Passengers Cargo Express Trains


    7).Meghalaya has launched its first train which connects between _______ and Guwahati?
    a)   Mendipathar
    b)   Mawlai
    c)   Mairang
    d)   Shillong


    8).India has signed MoU on oil and gas sector with which country?
    a)   Sri Lanka
    b)   Mozambique
    c)   Iran
    d)   Saudi Arabia


    9).Who is Tapan Raychaudhuri?
    a)   Cricket Player
    b)   Movie Director
    c)   Historian
    d)   Writer


    10).Which country has recently voted on limiting immigration?
    a)   Scotland
    b)   Belgium
    c)   France
    d)   Switzerland

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). c)   5). d)   6). a)   7). a)   8). b)   9). c)   10). d)

    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: