Current Affairs and GK questions Update-27th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-27th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).What is the name of the Spacecraft that has concluded its mission and returned to Earth?
    a)   Houston 3
    b)   Aplha 2
    c)   Lunar Craft
    d)   SpaceX Dragon


    2).Who is the new Chairman of Prasar Bharati Board?
    a)   Naman Sharma
    b)   Manoj Vishal
    c)   Ragvendra Yadav
    d)   Surya Prakash


    3).Which organization has released a report on child poverty titled children of the Recession?
    a)   UNICEF
    b)   WHO
    c)   World Bank
    d)   IMF


    4).Which is the No.1 country in World Bank Ease of Doing Business list?
    a)   Japan
    b)   Singapore
    c)   USA
    d)   Hong Kong


    5).Which country has formally ended its 13 years war in Afghanistan?
    a)   Russia
    b)   USA
    c)   UK
    d)   France


    6).India has signed a pact with _______ to work closely criminal matters?
    a)   South Korea
    b)   Japan
    c)   Oman
    d)   China


    7).Cyclone Nilofar originated from?
    a)   Bay of Bengal
    b)   Arabian Sea
    c)   Indian Ocean
    d)   Pacific Ocean


    8).International Counter Piracy conference was hosted by?
    a)   Dubai
    b)   USA
    c)   India
    d)   Russia


    9).What is the position of India in World Bank Ease of Doing Business List?
    a)   112
    b)   122
    c)   142
    d)   132


    10).Which Indian actor has been summoned by US court for the instigating violence during 1984 riots?
    a)   Jitendar
    b)   Amitabn Bachchan
    c)   Dharmendra
    d)   Dileep Kumar

    Answers:                                 
    1). d)   2). d)   3). a)   4). b)   5). c)   6). c)   7). b)   8). a)   9). c)   10). b)

    Online Mock Tests 2019: