Current Affairs and GK questions Update- 28th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions
    Current Affairs and GK questions Update- 28th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation: &nbsp
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).ISAF stands for?
    a)   Indian Service Assistance Force
    b)   Indian Security Assistance Fact
    c)   International Security Assistance Force
    d)   International Service Assistance Force


    2).NATO has stopped its war in Afghanistan, which was continued for past____ years?
    a)   15
    b)   13
    c)   11
    d)   9


    3).For the first time 19 Swamp deer were moved to _________ from Kaziranga National Park?
    a)   Chilla National Park
    b)   Rajaji National Park
    c)   Jim Corbett National Park
    d)   Manas National Park


    4).Jyotsna Suri is the new President of FICCI, he also remains as the Chairperson of______?
    a)   Supertech
    b)   Bharat Hotels
    c)   ITC
    d)   Maruti


    5).Among the following statement, which is wrong about Raghubar Das, Chief Minister of Jharkhand?
    a)   He worked as Grade IV employee
    b)   He is from BJP
    c)   He is four time MLA from EAST Jamshedpur
    d)   He is the first non-tribal CM of Jharkhand


    6).India became the second largest foreign trading partner of Dubai, which country holds the first position?
    a)   China
    b)   USA
    c)   Japan
    d)   Singapore


    7).National Judicial Appointments Commission was ratified in how many Indian States?
    a)   15
    b)   16
    c)   14
    d)   11


    8).Recently, Total Fertility Rate of India was released by?
    a)   Sample Registration Survey
    b)   FICCI
    c)   WTO
    d)   HRD


    9).Who is Raghunath K. Shevgaonkar?
    a)   Chief Head of ISRO
    b)   Founder of Flipkart
    c)   Director of IIT Delhi
    d)   CEO of ONGC


    10).Union Cabinet has decided to regularize the unauthorized colonies in the national capital which was came to existence from____?
    a)   March 1st , 2003
    b)   January 1st , 2005
    c)   December 31st , 2010
    d)   June 1st, 2014

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). d)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). a)   9). c)   10). d)

    Posted By:IBPS Guide

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: