Current Affairs and GK questions Update-28th Nov 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-28th Nov 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                                   
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).NASA is celebrating 50thAnniversary of?
    a)   Mariner 2
    b)   Mariner 3
    c)   Mariner 4
    d)   Mariner 5


    2).Which is the best film in the 45thInternational Film Festival of India 2014?
    a)   Om Shathi Om
    b)   3 idiots
    c)   Ramleela
    d)   Leviathan


    3).Which is the largest country to declare the Islamic State a terrorist group?
    a)   Iraq
    b)   Spain
    c)   Syria
    d)   Egypt


    4).Recently scrapped 80:20 Scheme was related to?
    a)   Milk
    b)   Paper
    c)   Gold
    d)   Sugar


    5).World AIDS Days is observed on?
    a)   December 1st
    b)   December 11th
    c)   December 21st
    d)   December 31st


    6).Who is the author of the book, “Next China-India War”?
    a)   Sundarajan Padmanabhan
    b)   Pranab Mukherjee
    c)   Mayanak Sharma
    d)   None of these


    7).First India and Nepal Bus will connect Kathmandu and______?
    a)   Gorakhpur
    b)   New Delhi
    c)   Koltaka
    d)   Lucknow


    8).Who won the Lifetime Achievement Award at IFFI-2014?
    a)   Amitabh Bachchan
    b)   Anna Hasaree
    c)   Micheal Bay
    d)   Wong Kar Wai


    9).Where is the Palatana Thermal Power plant was located?
    a)   Maharashtra
    b)   Tripura
    c)   Gujarat
    d)   Assam


    10).Which is the largest city to ban smoking in all indoor public places?
    a)   London
    b)   Beijing
    c)   Paris
    d)   New York

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). d)   4). c)   5). a)   6). a)   7). b)   8). d)   9). b)   10). b)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews