Current Affairs and GK questions Update-28th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

Current Affairs and GK question Updates-28th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Which of the following state was preparing one model road to its entire panchayat headquarters?
a)   Haryana
b)   West Bengal
c)   Maharashtra
d)   Rajasthan


2).India and Saudi Arabia have agreed to cooperate in?
a)   Nuclear Energy
b)   Hydrocarbon
c)   Solar Energy
d)   Oil Supply


3).Michael Fallon, who is on India visit, was?
a)   Ireland Defense Minister
b)   Ireland Foreign Minister
c)   The British Defense Secretary
d)   The British Home Secretary


4).Which country has banned the government officials to study in China?
a)   Taiwan
b)   Japan
c)   Hong Kong
d)   USA


5).What is the theme of 8thSAARC Summit?
a)   Women power and integration
b)   Deeper Integration for peace and prosperity
c)   Say no for Poverty
d)   Save water Save nation


6).Which of the following state has planned to set up Medical Supply Corporation to ease the entire supply system?
a)   Mizoram
b)   Bihar
c)   Gujarat
d)   Assam


7).How many countries have signed in the pact in tax evasion crack down?
a)   53
b)   52
c)   51
d)   50


8).The Kamarajar Port Ltd has planned to set up a FTWZ. In FTWZ, “T” stands for?
a)   Transport
b)   Terminal
c)   Trade
d)   Transmit


9).ISRO has planned to launch its next mission to Mars in?
a)   2024
b)   2022
c)   2020
d)   2018


10).Pakistan was elected as the member of UN ECOSOC for 3 years, here ECOSOC stands for?
a)   Economic and Security Council
b)   Economic and Social Council
c)   Energy and Stamina Committee
d)   None of these

Answers:                                 
1). d)   2). b)   3). c)   4). a)   5). b)   6). d)   7). c)   8). c)   9). d)   10). b)


IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

Free Online Mock Tests