Current Affairs and GK questions Update- 29th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update
    Current Affairs and GK questions Update- 29th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Congress has celebrated its _____ foundation day on 28th December 2014?
    a)   137th
    b)   135th
    c)   130th
    d)   132nd  


    2).Yaogan 26 Satellite was launched by which country?
    a)   France
    b)   China
    c)   Japan
    d)   Russia


    3).Who is the author of the famous poem, ‘Yen Samai Mamuli Nahin’?
    a)   Nand Chaturvedi
    b)   Nanavati
    c)   Makhan Dutta
    d)   Kishor Dubey


    4).Union government has given its nod for ordinance route to amend the Citizenship Act_____ and the Arbitration and Conciliation Act_____?
    a)   2001 and 2005 respectively
    b)   1956 and 1995 respectively
    c)   1955 and 1996 respectively
    d)   1995 and 1996 respectively


    5).The Theme of Pune International Film Festival 2014?
    a)   Motivate Non-Violence
    b)   Peace is Power
    c)   War and Peace
    d)   War against War


    6).Government has targeted to open 10 crore accounts under PM Jan Dhan Yojana within _____?
    a)   15th August 2015
    b)   1st March 2015
    c)   26th January 2015
    d)   31th December 2016


    7).Name the First Global Artist Village of India?
    a)   India Artific Grama
    b)   Kalagramam
    c)   My Gram
    d)   Arts of India


    8).Amendment of Land Acquisition Act _____ has approved by Union Cabinet?
    a)   2005
    b)   2008
    c)   2013
    d)   2011


    9).What is the name of the festival that marks New Year among different communities in Nepal?
    a)   Buddha Feast
    b)   Buddha Mora
    c)   Tamu Mora
    d)   Tamu Lhochhar


    10).What is the name of the Air Asia Flight that recently crashed in sea?
    a)   QZ8501
    b)   MHD331
    c)   AS0074Q
    d)   AA145Q

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). a)   4). c)   5). d)   6). c)   7). b)   8). c)   9). d)   10). a)

    Posted By:IBPS Guide

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:


    / 5. Reviews

    IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

    Free Online Mock Tests