Current Affairs and GK questions Update-29th Nov 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-29th Nov 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Nagaland is famous for?
    a)   Mockkingbird Festival
    b)   Crow Festival
    c)   Hornbill Festival
    d)   None of these


    2).Deodhar Trophy is related to which of the following games?
    a)   Tennis
    b)   Hockey
    c)   Badminton
    d)   Cricket


    3).PV Sindhu has won Macau Open Grand Prix Gold Badminton Title 2014 by defeating _______ in final?
    a)   Kim Hyo Min
    b)   Kim Lee
    c)   Lee Chang
    d)   Chang sha vibin


    4).What is the name of the committee that has submitted its report on teacher education?
    a)   Ragul Commission
    b)   Verma Commission
    c)   Watson Commission
    d)   Segal Commission


    5).In which language Malaysia has released its new National Day Song?
    a)   French
    b)   English
    c)   Tamil
    d)   Hindi


    6).How many industries join together to form Core sector of India?
    a)   8
    b)   10
    c)   12
    d)   15


    7).What is the name of the Indian who has won the Asian Football Confederation Hall of Fame Award 2014?
    a)   Sardar Singh
    b)   Robin Singh
    c)   Sunil Chhetri
    d)   Baichung Bhutia


    8).Jarbom Gamlin the former CM of _______ has passed away recently?
    a)   Bhutan
    b)   Goa
    c)   Arunachal Pradesh
    d)   Sikkim


    9).In NCTE, here ‘T’ stands for?
    a)   Train
    b)   Teacher
    c)   Transport
    d)   Telecom


    10).Where did UN climate Negotiators meet to try to advance talks on a new global agreement?
    a)   Hague
    b)   Peru
    c)   Paris
    d)   London

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). b)   5). c)   6). a)   7). d)   8). c)   9). b)   10). b)

    People Also Visited:


    Online Mock Tests 2019: