Current Affairs and GK questions Update-29th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-29th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Japanese Telecom Softbank has announced to invest $627 million to?
    a)   Snap deal
    b)   Flip kart
    c)   Knottykart
    d)   Jabong


    2).Engineers Conclave 2014 was to be hosted by?
    a)   Mumbai
    b)   Delhi
    c)   Bangalore
    d)   Hyderabad


    3).First border haat has been set up in Tripura to promote business between India and___?
    a)   Nepal
    b)   Bangladesh
    c)   Bhutan
    d)   china


    4).Kaziranga National Park was located at?
    a)   Maharashtra
    b)   Punjab
    c)   Mizoram
    d)   Assam


    5).CCEA has hiked the Wheat MSP by Rs. 50 per Quintal, here in MSP, “S” stands for?
    a)   Steady
    b)   State
    c)   Support
    d)   Standard


    6).Google has celebrated the 100thbirthday of Dr. Jonas Salk, who has invented?
    a)   The Vaccine for Polio
    b)   The Vaccine for Malaria
    c)   The Vaccine for Small Pox
    d)   The Vaccine for Rabies


    7).How many members are there in the China-Backed Asian Infrastructure Bank?
    a)   20
    b)   21
    c)   22
    d)   23


    8).Who is the new Secretary of Ministry of Minority Affairs?
    a)   Varun Krishnan
    b)   Sumit Asthana
    c)   Lalit Goswami
    d)   Arvind Mayaram


    9).Michael Sata has died recently was the president of?
    a)   Sweden
    b)   Zambia
    c)   Italy
    d)   France


    10).”Vanbandhu Kalyan Yojana” has been launched for the welfare of?
    a)   Rural People
    b)   Scheduled People
    c)   Tribal People
    d)   Urban People

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). b)   4). d)   5). c)   6). a)   7). b)   8). d)   9). b)   10). c)

    Online Mock Tests 2019: