Current Affairs and GK questions Update-2nd December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-2nd December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).What is GLONASS-K?
    a)   Computer Virus
    b)   Android Application
    c)   Navigation Satellite
    d)   Sensor Device


    2).AR Antulay has died recently; he was the former CM of _________?
    a)   West Bengal
    b)   Gujarat
    c)   Goa
    d)   Maharashtra


    3).What is the position of India in global corruption index?
    a)   85
    b)   75
    c)   95
    d)   55


    4).Which state was yet to host National Games 2015?
    a)   Gujarat
    b)   Kerala
    c)   Maharashtra
    d)   Delhi


    5).Which of the following bank has launched Credit card ‘Styleup’ recently?
    a)   ICICI
    b)   Yes Bank
    c)   SBI
    d)   HDFC


    6).Which is the least corrupt country in the World?
    a)   Poland
    b)   Sweden
    c)   Scotland
    d)   Denmark


    7).Who is the author of the book, ‘The Election That Changed India’?
    a)   Prano Rao
    b)   Rajdeep Sardesai
    c)   Atul Banerjee
    d)   Vikram Sethu


    8).What is the range of the Agli-IV missile which was successfully tested by India?
    a)   4000 km
    b)   5000 km
    c)   6000 km
    d)   7500 km


    9).BBK stands for?
    a)   Bank of Bahrain and Kandla
    b)   Bank of Bangkok and Korea
    c)   Bank of Bahrain and Kuwait
    d)   None of these


    10).Who is the new CBI Chief?
    a)   Anil Sinha
    b)   Alok Ranjan
    c)   Vinay Patel
    d)   Rahul Sharma

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). b)   5). c)   6). d)   7). b)   8). a)   9). c)   10). a)

    People Also Visited:


    Online Mock Tests 2019: