Current Affairs and GK questions Update- 2nd January 2015 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update
    Current Affairs and GK questions Update- 2nd January 2015 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).What is Strings?
    a)   New computer virus
    b)   New Mobile Application
    c)   Rescue operation for Air Asia
    d)   Name of the Indian Navy Plane


    2).According to RBIs new announcements KYC exercise was required to be done for at least every ______ for high risk individuals and entities?
    a)   5 years
    b)   2 years
    c)   1 years
    d)   3 years


    3).Name the country which is planning to elaborate a national strategy to counter Islamophobia?
    a)   Ukraine
    b)   Russia
    c)   Sweden
    d)   Syria


    4).Which Australian Airlines has announced to stop its operations after 25 years of services?
    a)   Blue Bird
    b)   Air Australia
    c)   Skytrans
    d)   Queensland


    5).Recently government has launched new scheme for rating of it is, Here ITI stands for?
    a)   Indian Trade Institutes
    b)   International Training Institutes
    c)   Indian Training Institutes
    d)   Industrial Training Institutes


    6).Name the committee which has submitted its report on safety of North East People?
    a)   Bharat Committee
    b)   Verma Committee
    c)   Bezbaruah Committee
    d)   Hercules Committee


    7).Government has banned 32 website recently among this; four of them were unlocked, which is NOT one among those four websites?
    a)   Weebly.com
    b)   Dailymotion.com
    c)   Vimeo.com
    d)   Gulfarmy.com


    8).Which are the two entities for first time that an insurance firm has entered into a strategic alliance with a bank in the gulf country?
    a)   LIC and Bank of Bahrain
    b)   LIC International and First Gulf Bank
    c)   NICL and Bank of Bahrain
    d)   NICL and Bank of UAE


    9).Who are the new Governors of Uttarakhand and Mizoram respectively?
    a)   Aziz Qureshi and Kasim Raja
    b)   Aziz Qureshi and Krishnan Kant Paul
    c)   Krishnan Kant Paul and Aziz Qureshi
    d)   Krishnan Kant Paul and Kasim Raja


    10).What is the theme of Indian Science Congress 2015?
    a)   Science and Technology for Human Development
    b)   Technology  for Life Development
    c)   Digital India and Human Development
    d)   Tradition and Technology Development

    Answers:                                 
    1). b)   2). b)   3). c)   4). c)   5). d)   6). c)   7). d)   8). b)   9). c)   10). a)

    To View More Daily Current Affairs Questions:Click Here

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email


    / 5. Reviews