Current Affairs and GK questions Update-2nd Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

Current Affairs and GK questions Update-2nd Nov 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Sadashiv Amrapurkar, who died recently, was a famous?
a)   Politician
b)   Singer
c)   Bollywood Actor
d)   Poet


2). 54th Edition of National Open Athletics Championship was held at?
a)   Jawaharlal Nehru Stadium
b)   Indira Gandhi Stadium
c)   Indore Stadium
d)   YMCA Stadium


3). Which team has won the Duleep Trophy 2014?
a)   North Zone
b)   South Zone
c)   Central Zone
d)   West Zone


4). Which university students are trained to work in five villages that were adopted by the centres’s Swacch Bharat Campaign?
a)   Anna University
b)   Delhi University
c)   Indira Gandhi University
d)   Tagore University


5). Umar Alisha Rural Development Trust has planned to plant 10 lakh trees in India at?
a)   Goa
b)   Visakhapatnam
c)   Delhi
d)   Mumbai


6). Who is the New Chairperson of Central Board of Direct Taxes (CBDT)?
a)   K.V Chowdary
b)   Anita Kapur
c)   Dr. Supachai Panitchpakdi
d)   None of these


7). Who among the following Indian Political leader was chosen for the Japan National Award?
a)   Narendra Modi
b)   Ragiv Gandhi
c)   Manmohan Singh
d)   Sonia Gandhi


8).How many members are there in European Union?
a)   22
b)   24
c)   26
d)   28


9). what is the Tag line of the HSBC Bank?
a)   A Tradition Trust
b)   Relationship Beyond Banking
c)   Together We Can
d)   The World’s Local Bank


10). What is the death anniversary of Indira Gandhi?
a)   31stOctober
b)   30thOctober
c)   1stNovember
d)   2ndNovermber

Answers:                                 
1). c)   2). a)   3). c)   4). b)   5). b)   6). b)   7). c)   8). d)   9). d)   10). a)



IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

Free Online Mock Tests