Current Affairs and GK questions Update- 30th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update
    Current Affairs and GK questions Update- 30th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Union Cabinet has hiked the government stake in IFCI to 51%. Here ‘F’ stands for?
    a)   Forward
    b)   Foreign
    c)   Force
    d)   Finance


    2).Where the Chandyan Village was located?
    a)   Rajasthan
    b)   West Bengal
    c)   Uttar Pradesh
    d)   Haryana


    3).Among the following, which state has received $75 million loan from ADB to improve urban water supply and sanitation infrastructure?
    a)   Punjab
    b)   Karnataka
    c)   Bihar
    d)   Gujarat


    4).USFDA has approved the Lupin’s HIV drug?
    a)   United Services Food and Drugs Administration
    b)   United States Food and Drugs Administration
    c)   United Services For Drugs Administration
    d)   United States Food and Delivery Administration


    5).Which of the following service(s) was/were blocked in China Recently?
    a)   Gmail and Facebook
    b)   Gmail
    c)   Facebook
    d)   Yahoo Mail


    6).What is Milap?
    a)   Facebook new project on new year eve for Indian Users
    b)   Girl Child education project of UN
    c)   Home for all scheme of government
    d)   Delhi Police drive to reunites 23 missing children with families


    7).Which country has entered into recession and its inflation reached 63.6% in 12 months?
    a)   Thailand
    b)   Poland
    c)   Venezuela
    d)   Brazil


    8).Who is the first back-to-back Oscar winner?
    a)   Catherine Tresa
    b)   Tom Hanks
    c)   Luise Rainer
    d)   Russel Crow


    9).Union Home Secretary has set up a committee to address the data sharing issues by various government agencies with______ ?
    a)   HRD
    b)   CNN
    c)   CIA
    d)   Natgrid


    10).President has provided nod to NJAC, here ‘J’ stands for?
    a)   Judicial
    b)   Judge
    c)   Justice
    d)   None of these

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). b)   5). a)   6). d)   7). c)   8). c)   9). d)   10). a)

    Get More Current Affairs Questions:Click Here

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    Posted By:IBPS Guide
    Online Mock Tests 2019: