Current Affairs and GK questions Update-30th Nov 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-30th Nov 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).MSME stands for?
    a)   Micro, Small and Medium Enterprises
    b)   Medium, Standard and Middle Enterprises
    c)   Medium, Small and Micro Enterprises
    d)   None of these


    2).What is the name of the 2016 European Football Championship Mascot?
    a)   Super Lions
    b)   Leemoan
    c)   Victory of Victor
    d)   Super Victor


    3).Which of the following company gives Economic Times Awards for Corporate Excellence?
    a)   CNN
    b)   Mail Today
    c)   BCCL
    d)   Hindustan Times


    4).Which two Indian Cities were affected most by coastal floods as per UN reports?
    a)   Kolkata, Goa
    b)   Mumbai, Kolkata
    c)   Goa, Daman
    d)   Goa, Mumbai


    5).In which state recently Women Entrepreneurship Scheme was launched?
    a)   Mumbai
    b)   Delhi
    c)   Uttar Pradesh
    d)   Bihar


    6).Who is the winner of Uruguay Presidential Election 2014?
    a)   Victor Bosa
    b)   Ramon Mathews
    c)   Nicholas Neeyu
    d)   Tabare Raman Vazquez Rosas


    7).Who has become the oldest Cricket Player to score a century in ODI?
    a)   Brendan Macmillan
    b)   Khurram Khan
    c)   Mohd Yusuf
    d)   None of these


    8).PM has announced a new railway project in Northeast at the budget of?
    a)   Rs. 48,000 Crores
    b)   Rs. 38,000 Crores
    c)   Rs. 28,000 Crores
    d)   Rs. 18,000 Crores


    9).Veenapani Chawla, who died recently, was a famous?
    a)   Theatre Personality
    b)   Cricket Player
    c)   Hockey Coach
    d)   Writer


    10).In which port Indian Navy has decided to set up an operation base?
    a)   Tuticorin Port
    b)   Kandla Port
    c)   Ennore Port
    d)   Kochi Port

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). c)   4). b)   5). c)   6). d)   7). b)   8). c)   9). a)   10). a)

    People Also Visited:




    Online Mock Tests 2019: