Current Affairs and GK questions Update-30th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-30th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is Devendra Fadnavis?
    a)   New Governor of Maharashtra
    b)   New finance secretary of Maharashtra
    c)   New deputy CM of Maharashtra
    d)   None of these


    2).Who is the new Economic Affairs Secretary of India?
    a)   Sumit Razdan
    b)   Rajiv Mehrishi
    c)   Kevadia Joshi
    d)   Arun Mistry


    3).Australia has lifting remaining sanctions in?
    a)   South Korea
    b)   Pakistan
    c)   Fiji
    d)   Nigeria


    4).Which is the number one country in the Purchasing Power Parity as per International Monetary Fund?
    a)   Japan
    b)   China
    c)   India
    d)   Nepal


    5).PPP stands for?
    a)   Purchasing Power and Persons
    b)   Purchasing Power Properly
    c)   Purchasing Power Parity
    d)   Purchasing Power of people


    6).Kobane Global Action Day is observed on?
    a)   October 11th
    b)   October 1st
    c)   November 11th
    d)   November 1st


    7).What is the name of the cargo rocket of NASA which explored recently after launching?
    a)   Antares
    b)   Mercury2
    c)   ISSA
    d)   Apollo3


    8).Which of the following states has the Statue of Unity?
    a)   Maharashtra
    b)   Punjab
    c)   Gujarat
    d)   Goa


    9).SAARC 2nd meeting of Education Ministers was held at?
    a)   Katmandu
    b)   New Delhi
    c)   Dhaka
    d)   Nepal


    10).China has $17.6 trillion GDP in PPP terms is what percent of world GDP?
    a)   13.48
    b)   14.48
    c)   15.48
    d)   16.48

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). c)   4). b)   5). c)   6). d)   7). a)   8). c)   9). b)   10). d)

    / 5. Reviews