Current Affairs and GK questions Update- 31st December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update
    Current Affairs and GK questions Update- 31st December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which is the most expensive city to have a office, as per Semi-annual Global Prime Office Occupancy Costs Survey 2014?
    a)   Washington
    b)   London
    c)   Hong Kong
    d)   New York


    2).Who is Boobli George Verghese?
    a)   Economist
    b)   Hockey Player
    c)   Poet
    d)   Journalist


    3).Which of the following scheme is related to PAHAL Scheme?
    a)   Anganwadi
    b)   Panchayat Samiti
    c)   DBTL- Direct Benefit Transfer of LPG
    d)   NABARD


    4).What is the main theme of Water Week 2015?
    a)   Hamara Jal – Hamara Jeewan
    b)   Hamara Jal – Hamara Desh
    c)   Jal Hee Jeewan Hain
    d)   Swaach Jal- Swaach Bharat

    5).The Law makers of which country has dissolve d the country’s parliament for a snap general election?
    a)   Portugal
    b)   Greece
    c)   Italy
    d)   Ukraine


    6).At present, in 1st January 2015 how many members are there in Euro Currency Zone?
    a)   20
    b)   17
    c)   18
    d)   19


    7).Which country has joined recently with the Euro Currency Zone?
    a)   Lithuania
    b)   Greece
    c)   Poland
    d)   Netherland


    8).What is Jangmi?
    a)   A new E-commerce website
    b)   A volcanic mountain
    c)   A tropical Strom
    d)   A new mobile application


    9).Which of the following commission was replaced by Niti Aayog?
    a)   Armed Force Act
    b)   Planning Commission
    c)   Public Work Commission
    d)   Bharat Nirman Commission


    10).India has aimed to achieve 100% open defection free India within____?
    a)   2018
    b)   2022
    c)   2020
    d)   2019

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). c)   4). a)   5). b)   6). d)   7). a)   8). c)   9). b)   10). d)

    To View More Current Affairs:Click Here

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email


    Online Mock Tests 2019: