Current Affairs and GK questions Update-31st Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-31st Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is related to Mann Ki Baat radio programme?
    a)   Narendra Modi
    b)   Rahnath Singh
    c)   Rahul Gandhi
    d)   Barrak Obama


    2).Government has planned to launch electronic toll plazas in 350 national highways by?
    a)   December 15th2014
    b)   November 31st2014
    c)   December 31st2014
    d)   January 1st2015


    3).who is the new chairman of Indian Council for Cultural Relations?
    a)   Lokaesh Bharti
    b)   Lokesh Chandra
    c)   Thomas Alwa
    d)   None of these


    4).What is the name of the Indian Naval Ships which are on two-month long overseas development to East Africa and the South Indian Ocean region?
    a)   Mumbai, Talwar, Teg and Varun
    b)   Mumbai, Talwar, Teg and Nakul
    c)   Mumbai, Talwar, Teg and Deepak
    d)   Mumbai, Talwar, Teg and Arjun


    5).Interpol General Assembly meet will be held at?
    a)   Jakarta
    b)   Istanbul
    c)   London
    d)   Monaco

    6).What is the name of the former chief of Union Carbide, who has died recently?
    a)   Julian Miller
    b)   James Anderson
    c)   Smith Jones
    d)   Warren Anderson


    7).What is the name of the Chinese Submarine Docks in Sri lanka despite Indian Concerns?
    a)   Thomas
    b)   Thomson
    c)   Changzheng-2
    d)   None of these


    8).Which state was giving free treatment for the children up to the age of one?
    a)   Rajasthan
    b)   Gujarat
    c)   Punjab
    d)   Manipur


    9).Which is the first European country to recognize the State of Palestine?
    a)   UK
    b)   Ice land
    c)   Sweden
    d)   Italy


    10).How many special teams are started by government to check the source of Pollution of Ganga?
    a)   28
    b)   25
    c)   22
    d)   20

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). b)   4). c)   5). d)   6). d)   7). c)   8). a)   9). c)   10). b)

    / 5. Reviews