Current Affairs and GK questions Update-3rd December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-3rd December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is the RBI Deputy Governor?
    a)   Anil Sinha
    b)   Rahul Nigam
    c)   Varun Gandhi
    d)   HR Khan


    2).Researchers has developed the world’s fastest 2D camera which has the capacity if capturing events up to _______ frames per second?
    a)   60 billion
    b)   55 billion
    c)   100 billion
    d)   50 billion


    3).Who is VR Krishna Iyer?
    a)   Famous Supreme Court Judge
    b)   Writer
    c)   Politician
    d)   Artist


    4).Who is the winner of Deodhar Trophy 2014?
    a)   KCA Punjab
    b)   YMCA Delhi
    c)   West Zone
    d)   East Zone


    5).Who is the author of the book, “Prince of Gujarat: The Extra ordinary Story of Prince Gopaldas Desai”?
    a)   Dinesh Bisit
    b)   Mukesh Sharma
    c)   Rajmohan Gandhi
    d)   Ankur Batra


    6).What is the name of the committee that was formed to hear industry’s tax issues?
    a)   Lahiri Committee
    b)   Jain Committee
    c)   Tandon Committee
    d)   Brain Committee


    7).What is Hagupit?
    a)   Missile
    b)   Typhoon
    c)   Military Exercise
    d)   Virus


    8).Navy Day is observed on?
    a)   13th December
    b)   4th December
    c)   3rd December
    d)   14th December


    9).In AIBA, what does ‘B’ stands for?
    a)   Board
    b)   Badminton
    c)   Boxing
    d)   Broad


    10).What is the name of the project that has been launched in Uttarakhand Government schools to provide education for the students in English language for the development of their personality and skills?
    a)   Unnati
    b)   PSP
    c)   Edu English Program
    d)   English Kae Saath

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). a)   4). d)   5). c)   6). a)   7). b)   8). b)   9). c)   10). a)





    / 5. Reviews