Current Affairs and GK Questions Update- 3rd January 2015

    Current Affairs and GK questions Update- 3rd January 2015
    Current Affairs and GK Questions Update- 3rd January 2015:                                    
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).In which state, India has decided to extend the Army Forces Act (Special Powers), 1958 for one more year?
    a)   Jammu and Kashmir
    b)   Gujarat
    c)   Bihar
    d)   Assam


    2).With which of the following bodies, RBI has signed a supervisory corporation and exchange of supervisory information?
    a)   Russia banking regulators
    b)   Japan banking regulators
    c)   UAE banking regulators
    d)   United States banking regulators


    3).Who is Upendra Trivedi?
    a)   Gujarati Actor
    b)   Hindi Actor
    c)   Malayalam Actor
    d)   Hindi Singer


    4).Which of the following organization has forms a Tea Atlas in Assam?
    a)   FICCI
    b)   WHO
    c)   UNICEF
    d)   IMF


    5).Who is the new chairman of the Railway Board?
    a)   Rajagopal Chariyar
    b)   A K Mittal
    c)   Akhilesh Verma
    d)   Jagdeep Deasi


    6).Who is called as Father of Indian Mansoon Model?
    a)   Dinesh Varma
    b)   Vasant Gowrikar
    c)   Virendra Kumar
    d)   Raja Thakur


    7).Which country people’s are called as Rohingya Muslims?
    a)   Myanmar
    b)   Afghanistan
    c)   Pakistan
    d)   Syria


    8).What is the Official Mascot of the 35thNational Games?
    a)   Veenu
    b)   Theera
    c)   Ammu
    d)   Appu


    9).Name the committee which has submitted its report on rail fare hikes?
    a)   Mishra Committee
    b)   Vishnu Committee
    c)   Brahma Committee
    d)   Mittal Committee


    10).Who is the Chairman of NITI Aayog?
    a)   HRD Minister
    b)   UPSC Chairman
    c)   Prime Minister
    d)   President

    Answers:                                 
    1). d)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). b)   7). a)   8). c)   9). d)   10). c)

    To View More Current Affairs:Click Here

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email


    / 5. Reviews