Current Affairs and GK questions Update-4th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update-4th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).What is the name of the scheme by which Union Government provides permission to the State Government for the renovation and Modernization of the exiting Power Grid Stations?
    a)   PSDF
    b)   PWDF
    c)   Power UP India
    d)   Electricity to India


    2).India has signed a agreement on multi role fighter Aircraft with_______ ?
    a)   France
    b)   Russia
    c)   Israel
    d)   Brazil


    3).What is the capital of Chechnya?
    a)   Pittsburgh
    b)   Kiev
    c)   Grozny
    d)   None of these


    4).Where is the Mount Aso located?
    a)   Japan
    b)   China
    c)   Korea
    d)   Indonesia


    5).Which of the following State has announced road construction scheme in its all the 126 assembly constituencies?
    a)   Maharashtra
    b)   Assam
    c)   Bihar
    d)   Gujarat


    6).India helps by providing drinking water to which of the following countries?
    a)   Bangladesh
    b)   Nepal
    c)   Bhutan
    d)   Maldives


    7).Name the committee that launched to review the existing Induction training, probation period and syllabus of the training IAS officers?
    a)   Segghal Committee
    b)   Chaddhu Committee
    c)   Siddha Committee
    d)   Aggarwal Committee


    8).Which is the world’s No.1 in the list of Freedom on the Internet Index in 2014?
    a)   Iceland
    b)   USA
    c)   Germany
    d)   Australia


    9).BBPS stands for?
    a)   Bharat Bill Payload System
    b)   Bharat Bill Payment System
    c)   Behind Bill Payment System
    d)   Beyond Bill Payment System


    10).Which is the first Indian state to take E-governance method to provide pensions and scholarships?
    a)   Maharashtra
    b)   Haryana
    c)   Uttar Pradesh
    d)   Karnataka

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). c)   4). a)   5). b)   6). d)   7). d)   8). a)   9). b)   10). c)


    People Also Visited:


    / 5. Reviews