Current Affairs and GK questions Update- 4th January 2015 | IBPS Exam Guide

    Current Affairs and GK questions
    Current Affairs and GK questions Update- 4th January 2015 | IBPS Exam Guide:      
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Indian Government has launched a programme to promote the usage of LED lights. Here ‘LED’ stands for?
    a)   Light Emitting Diode
    b)   Low Emitting Diode
    c)   Low Energy Device
    d)   Light Energy Diode


    2).World’s smallest goanna lizard species was found at?
    a)   South Africa
    b)   Australia
    c)   Nigeria
    d)   Brazil


    3).IEPFA stands for?
    a)   Investor Education and Private Fund Authority
    b)   Indian Education and Protection Fund Authority
    c)   Indian Education and Profit Fund Authority
    d)   Investor Education and Protection Fund Authority


    4).Whose name has been recommended for Padma Bhusan by Sport Ministry after some controversy?
    a)   Ravichandran Aswin
    b)   Sushil Kumar
    c)   Saina Nehwal
    d)   M S Dhoni


    5).DELP stands for?
    a)   Domestic Efficient Lighting Programme
    b)   Domestic Efficient Lighting Planning
    c)   Digital Efficient Light Programme
    d)   Domestic Efficient Low Planning


    6).Who is the first Black US Senator?
    a)   Charles Brown
    b)   Moody Moore
    c)   Edward Brooke
    d)   Mathews James


    7).ICICI stands for?
    a)   Industrial Credit and International Corporation of India
    b)   Industrial Credit and Investment Corporation of India
    c)   Industrial Credit and Investment Credit for India
    d)   International Credit and Industrial Credit of India


    8).Which bank has adopted the Akodara Village in Sabarkantha District of Gujarat for Digital Village Project?
    a)   HDFC
    b)   AXIS
    c)   ICICI
    d)   Bank of India


    9).Which of the following is TRUE in the case of NITI Ayog?
    a)   Chairman- PM and Vice Chairman- Arun Jaitely
    b)   Chairman- Arun Jaitely and Vice Chairman- Arvind Panagariya
    c)   Chairman- Arvind Panagariya and Vice Chairman- PM
    d)   Chairman-PM and Vice Chairman- Arvind Panagariya


    10).Central Government has ordered state officials to stock the drug Oseltamivir for emergency during____?
    a)   Dengue
    b)   Swine Flu
    c)   Bird Flu
    d)   Ebola

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). d)   4). c)   5). a)   6). c)   7). b)   8). c)   9). d)   10). b)

    To View More Daily Current Affairs:Click Here

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email


    Online Mock Tests 2019: