Current Affairs and GK questions Update-5th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    IBPS Clerk Exam 2014
    Current Affairs and GK questions Update-5th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).India has created a new world record by forming largest human flag at?
    a)   Bangalore
    b)   Mumbai
    c)   Delhi
    d)   Chennai


    2).To develop the Land Parcels Air India has signed a MoU with ________ ?
    a)   FBCC
    b)   Indian Postal Departmant
    c)   NBCC
    d)   DHL


    3).Who is the first Indian to become the member of International Shooting Sport Federation?
    a)   Raninder Singh
    b)   Yogesh Dutt
    c)   Narendra Modi
    d)   Shyam Komal


    4).Name the publication that declared PM Narendra Modi as ‘Asian of the Year’?
    a)   New York Times
    b)   The Straits Times
    c)   Economic Times
    d)   Washington Posts


    5).What is the name of the Indian Navy Ship that carried drinking water to Male?
    a)   INS Devkei
    b)   INS Bhrama
    c)   INS Sukanya
    d)   INS Madhav


    6).What is GSAT-16?
    a)   Agriculture Satellite
    b)   Defense Satellite
    c)   Outer Space Probe Satellite
    d)   Communication Satellite


    7).Where did the first match of Hockey Champions Trophy 2014 was held at?
    a)   Delhi
    b)   Odisha
    c)   Goa
    d)   Chandigarh


    8).RBI has reduced the norms for PPIs, here PPI stands for?
    a)   PrePaid Payment Instruments
    b)   PostPaid Payment Instruments
    c)   PostPaid Payment Institutions
    d)   Promote Paid Instructions


    9).Name the Institute that organized Second National Lok Adalat which was held across the country on 6thDecember?
    a)   National Legal Service Authority
    b)   New Legal Service Authority
    c)   Indian Institute of Lok Adalat
    d)   Lok Adalat Commission of India


    10).UN has decided to declare ________ as World Yoga Day?
    a)   21st May
    b)   21st June
    c)   21st December
    d)   21st January

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). a)   4). b)   5). c)   6). d)   7). b)   8). a)   9). a)   10). b)
    People Also Visited:

    / 5. Reviews