Current Affairs and GK questions Update-6th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions Update
    Current Affairs and GK questions Update-6th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Movie-The President- played at IIFF at Goa, is inspired by?
    a)   Arab Uprising
    b)   Indian Culture
    c)   American Politics
    d)   Gulf War


    2).What is Zopper?
    a)   News App
    b)   Online Booking App
    c)   EMI calculating App
    d)   Price Comparison App


    3).Who is the new US defense secretary?
    a)   Tim Cook
    b)   Ashton Carter
    c)   Peter Jewel
    d)   Rozer Moor


    4).Which of the bank has sold off its Russian subsidiary to Sovcombank?
    a)   ICICI Bank Ukraine
    b)   ICICI Bank Colombo
    c)   ICICI Bank Doha
    d)   ICICI Bank Eurasia


    5).Which Indian city is hosting Fifth World Cup Kabaddi?
    a)   Jalandhar
    b)   Great Noida
    c)   Lucknow
    d)   Delhi

    6).Which Country has won the Davis Cup 2014 for the first time?
    a)   Pakistan
    b)   Sri Lanka
    c)   Switzerland
    d)   India


    7).State owned ATMs will soon have the facility for issuing the transaction receipt in?
    a)   Hindi and English
    b)   Only Hindi
    c)   English and Urdu
    d)   Gujarati and Hindi


    8).What is the expected percent of growth of Japanese brokerage company Nomura in India by the year 2014-15?
    a)   7%
    b)   6.6%
    c)   6%
    d)   5.5%


    9).In which year the Orion Spacecraft is expected to carry first Human to the space?
    a)   2020
    b)   2021
    c)   2022
    d)   2024


    10).What is the new payment limit for Prepaid Payment Instruments as per RBI new norms?
    a)   Five Lakhs
    b)   Two Lakhs
    c)   One Lakh
    d)   50,000

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). b)   4). d)   5). a)   6). c)   7). a)   8). d)   9). b)   10). c)
    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: