Current Affairs and GK questions Update-7th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions
    Current Affairs and GK questions Update-7th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following domestic airlines has cancelled more than 1,800 domestic flights due to financial crisis?
    a)   Jet Airways
    b)   Indigo
    c)   Air India
    d)   Spice Jet


    2).Which of the following banks has launched savings bank account for customers of aged above 55 years?
    a)   SBI
    b)   ICICI
    c)   Kotak Mahindra Bank
    d)   HDFC


    3).Which of these is not a private cab services?
    a)   Ola Cabs
    b)   Quick Cabs
    c)   Tata Cabs
    d)   Uber Cabs


    4).Which is the India’s first state to have e-governance initiative that brings 4000 government and private services on mobile phones?
    a)   Karnataka
    b)   Bihar
    c)   Gujarat
    d)   Maharashtra


    5).Zhassuzakov Saken Adikhanovich, who is on India visit, is..?
    a)   Iraq Defense Minister
    b)   Russia External Affairs Minister
    c)   Russia Defense Minister
    d)   Kazakhstan Deputy Defense Minister


    6).Which of the following social network has blocked the account of Lashkar-e-Taiba founder, Hafiz Saeed?
    a)   Linkedin
    b)   Twitter
    c)   Facebook
    d)   Google+


    7).Competitive Commission of India has approved the merger of?
    a)   Apollo and Dabur
    b)   Apollo and Sun Pharma
    c)   Sun Pharma and Ranbaxy
    d)   Ranbaxy and Cipla


    8).Nedanuri Krishnamurthy, who died recently was a?
    a)   Singer
    b)   Carnatic Vocalist
    c)   Writer
    d)   Poet


    9).What is the name of the two Indian Navy Ships which transferred Tons of fresh water to Male?
    a)   INS Sukanya and INS Varun
    b)   INS Samrat and INS Deepak
    c)   INS Deepak and INS Sukanya
    d)   INS Pradeep and INS Varun


    10).Mahila Security Forces which is called as Mahila Vahini is going to setup female security in?
    a)   Trains
    b)   ATM centers
    c)   Hill Stations
    d)   Tourist spots

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). c)   4). a)   5). d)   6). b)   7). c)   8). b)   9). c)   10). a)
    People Also Visited:


    / 5. Reviews