Current Affairs and GK questions Update-8th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK Questions
    Current Affairs and GK questions Update-8th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the below category is getting 27% of government petrol pumps allotments?
    a)   OBC
    b)   ST
    c)   PWD
    d)   Ex Service Men


    2).Which two units have stopped their combat mission in Afghanistan recently?
    a)   Japan and China
    b)   Russia and Australia
    c)   US and China
    d)   US and NATO


    3).Which bank has provided the Indian Markers Economic Indicator?
    a)   HSBC
    b)   ICICI
    c)   SBI
    d)   IDBI


    4).WTO has ruled against ______ which had imposed high duty on imports of certain steel products from India?
    a)   Japan
    b)   America
    c)    Russia
    d)   China


    5).Who is the new US ambassador to India?
    a)   Mayank Gandhi
    b)   Rudyard Jones
    c)   Richard Rahul Verma
    d)   Janet Jackson


    6).Delhi is hosting Annual India-Russia Summit, what is its summit number?
    a)   16
    b)   13
    c)   15
    d)   17


    7).Which country has won Blind cricket World Cup 2014?
    a)   India
    b)   Australia
    c)   South Africa
    d)   England


    8).Which bank has launched first home grown economic indicator?
    a)   HDFC
    b)   ICICI
    c)   Axis bank
    d)   SBI


    9).Which is the top three dangerous countries in the world, arrange in order?
    a)   Iraq, Mangolia, Somalia, Respectively
    b)   Syria, Nigeria, Somalia, Respectively
    c)   Iran, Iraq, Somalia, Respectively
    d)   Iraq, Nigeria, Somalia, Respectively


    10).Who is very popularly known as Rajaji?
    a)   Rajaram Mohan Rao
    b)   Chakravathi Rajagopalachari
    c)   Jawarlal Nehru
    d)   Raja RajPat Roy

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). a)   4). b)   5). c)   6). c)   7). a)   8). d)   9). d)   10). b)

    People Also Visited:



    / 5. Reviews