Current Affairs and GK questions Update-9th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK questions for IBPS Exams
    Current Affairs and GK questions Update-9th December 2014 | IBPS/SBI/PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).In which state does the Farmers Debt Redemption Scheme has been launched?
    a)   Karnataka
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Gujarat
    d)   Bihar


    2).Cabinet has cleared the bill to increase the FDI in insurance sector up to_____%?
    a)   56%
    b)   43%
    c)   49%
    d)   51%


    3).Piratla Venkateswarlu, who died recently was a?
    a)   Actor
    b)   Writer
    c)   Poet
    d)   Veteran Journalist


    4).Which of the Railway unit has executed wi-fi broadband services at New Delhi railway station?
    a)   RailTel
    b)   Reliance
    c)   BSNL
    d)   Airtel


    5).What is the rate of growth of India GDP 2015-16 as per Credit rating agency Moody’s predication?
    a)   6.5%
    b)   5.6%
    c)   5%
    d)   6.3%


    6).Name the country which has submitted Macro plan of action for Andhra Pradesh capital?
    a)   Japan
    b)   Australia
    c)   Singapore
    d)   China


    7).The Union Cabinet has cleared a proposal for setting up of a _____ crore rupees credit guarantee fund for factoring for MSME units?
    a)   500
    b)   400
    c)   300
    d)   200


    8).First Human Rights Day was observed on?
    a)   1950
    b)   1947
    c)   1951
    d)   1948


    9).Name the Indian who recently won the Swiss Ambassador’s Award?
    a)   Mukesh Ambani
    b)   Azim Premji
    c)   Narendra Modi
    d)   Ratan Tata


    10).Which organization has successfully commissioned Hydro Electric Project in Rwanda?
    a)   OGC
    b)   ONGC
    c)   NTPC
    d)   BHEL

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). a)   8). a)   9). b)   10). d)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews