Current Affairs and GK questions Updates-13th December 2014 | IBPS Exam Guide

    Current Affairs and GK Questions
    Current Affairs and GK questions Updates-13th December 2014 | IBPS Exam Guide:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which section from Indian Penal Code has removed by Union Home Ministry that is for decriminalizing attempt to suicide?
    a)   307
    b)   309
    c)   301
    d)   311


    2).What is Wishpicker?
    a)   New Social Media
    b)   Gift recommendation platform
    c)   Astrology Application
    d)   Travel Appilcation


    3).In NPPA, ‘PP’ stands for?
    a)   Perfect Pricing
    b)   Pricing Parallel
    c)   Pharmaceutical Pricing
    d)   Paramount Pricing


    4).Which of the below state has declared Dahi Handi as Adventures sport?
    a)   Maharashtra
    b)   Delhi
    c)   Goa
    d)   Haryana


    5).In which country Google is shutting down its Google News services?
    a)   Scotland
    b)   Russia
    c)   Germany
    d)   Spain


    6).CCEA stands for?
    a)   Cabinet Commission on Economic Affairs
    b)   Cabinet Committee on Earth Academy
    c)   Cabinet Committee on Economic Affairs
    d)   Combined Committee on Economic Affairs


    7).Who owned the mobile game, ‘Guardian of the Skies’?
    a)   Indian Air Force
    b)   American Air Force
    c)   Russian Air Force
    d)   Indian Navy


    8).Which institute has just published World Economic Situation and Prospects 2015?
    a)   IMF
    b)   World Bank
    c)   UN
    d)   WTO


    9).Association with _______ ICICI bank has launched India’s first transparent credit card?
    a)   SBI
    b)   HDFC
    c)   American Express
    d)   Bank of America


    10).What is the name of the new mobile application that going launched by Delhi Police to ensure safety and security of women?
    a)   Shakti
    b)   Himmat
    c)   Mera Haq
    d)   Nari

    Answers:                                 
    1). b)   2). b)   3). d)   4). a)   5). d)   6). c)   7). a)   8). c)   9). c)   10). b)

    To Get All Updates Daily From IBPS Guide,Subscribe Now by Email

    People Also Visited:


    Online Mock Tests 2019: