Current Affairs GK Quiz

    Current Affairs GK Quiz - 7th January 2016
    Current Affairs GK Quiz – 8th January 2016:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1). Which state government banned Gutkha, Pan Masala recently?
    a)   Punjab
    b)   Maharashtra
    c)   Chennai
    d)   Karnataka
    e)   Jharkhand


    2). India and Francestarted their 8-day counter terrorism and counter-insurgency joint exercise Shakti-2016 in Rajasthan. This is the _________ Edition in the series of bilateral exercise
    a)   First
    b)   Second
    c)   Third
    d)   Fourth
    e)   Fifth


    3). Union Cabinet Approved MoU on counter terrorism with which of the following countries recently?
    a)   Kuwait
    b)   Iraq
    c)   Qatar
    d)   Saudi Arabia
    e)   Bahrain


    4). Devender Kumar Sikri appointed as Chairman of
    a)   Competition Commission of India
    b)   Indian Post Office
    c)   Election Commission of India
    d)   Commission for Agricultural Costs and Prices
    e)   Atomic Energy Commission of India


    5). e-Tappal system for tracking of applications and files launched by
    a)   Telangana
    b)   West Bengal
    c)   Bihar
    d)   Manipur
    e)   Andhra Pradesh


    6). Who was the CEO of NITI AAYOG?
    a)   Sindhushree Khuallar
    b)   Arvind Panagariya
    c)   Bibek Debroy
    d)   Amitabh Kant
    e)   None of the above


    7). Bandhan bank is making rapid progress in deposit collection and credit operations. It has already opened 605 branches across 27 states. Headquarters of Bandhan Bank is located in
    a)   Mumbai
    b)   Kolkata
    c)   Bangalore
    d)   Delhi
    e)   Bilaspur


    8). Quikr announced the acquisition of property with which of the following search website?
    a)   Commoncore
    b)   Common floor
    c)   Corestandards
    d)   Godaddy
    e)   None of these


    9). Siril Verma belongs to which of the following Sport
    a)   Tennis
    b)   Cricket
    c)   Badminton
    d)   Golf
    e)   Chess


    10). In order to avoid duplication of work and to improve Efficiency, the government merged the ministry of overseas Indian affairs with
    a)   Ministry of Culture
    b)   Ministry of Home Affairs
    c)   Ministry of External Affairs
    d)   Ministry of Information and Broadcasting
    e)   Other than these


    Answers:
    1).a)  2).c)  3).e)  4).a)  5).e)  6).d)  7).b)  8).b)  9).c)  10).c)
     For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
    Online Mock Tests 2019: