Current Affairs GK Quiz

    Current Affairs GK Quiz - 7th January 2016
    Current Affairs GK Quiz – 7thJanuary 2016:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1). Who among the following is not Deputy Governor of RBI?
    a)   Shri S. S. Mundra
    b)   Dr. Y. V Reddy
    c)   Shri R. Gandhi
    d)   Dr. Urjit R. Patel
    e)   Shri Harun R. Khan


    2). Delhi High Courtappointed Justice Anil dev Singh Committee for review of ________.
    a)   Farmer Research
    b)   Department of Posts
    c)   Revamp Censor Board
    d)   School Fee
    e)   Eminent Persons on JEE


    3). Union Cabinet Approved which of the following schemes to Promote Entrepreneurship among SC/ST and Women?
    a)   Self Employment Scheme
    b)   Swavalambi Scheme
    c)   Standup India Scheme
    d)   Credit Enhancement Scheme
    e)   None of these


    4). Which was the codename given to the mission to eliminate the terrorists in the Pathankot Air Force Station?
    a)   Anode
    b)   Hajji Baba
    c)   Torrent
    d)   Lichi
    e)   Dhangu


    5). Government of India establishes mutual cooperation in the field of civil aviation, which will cover, the airports of Jaipur and Ahmadabad with which of the following Nations?
    a)   Singapore
    b)   China
    c)   USA
    d)   Denmark
    e)   Qatar


    6). Dr. Achyuta Samanta was elected as the General President of the 105th Indian Science Congress Association (ISCA). The focal theme of the event is
    a)   Science& Technology for Human Development
    b)   Innovations in Science& Technology for Inclusive Development
    c)   Science& Technology for Indigenous Development
    d)   Quality Education and Excellence in Science Research in Indian Universities
    e)   “Planet Earth”


    7). Ganga Gram Yojana covers how many villages situated along the banks of river Ganga?
    a)   1500
    b)   1600
    c)   1400
    d)   1605
    e)   1550


    8). Sampoorna Arogya Keralam project is to bring together the major health services initiated by Kerala’s Government provides the financial assistance of
    a)   Rs.2 lakh
    b)   Rs.1.5 lakh
    c)   Rs.1 lakh
    d)   Rs.2.5 lakh
    e)   Rs.1.7 lakh


    9). Who among the following becomes the first Indian actress to win People’s Choice Award?
    a)   Deepika Padukone
    b)   Aishwarya Rai
    c)   Sonam Kapoor
    d)   Priyanka Chopra
    e)   Kajol


    10). Pierre Boulez, who passed away recently is a
    a)   Journalist
    b)   Musician
    c)   Actor
    d)   Magician
    e)   Cartoonist


    Answers:                         
    1). b) 2). d) 3). c) 4). e) 5). a) 6). c) 7). b) 8). a) 9). d) 10). b)

    For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

    Online Mock Tests 2019: