Current Affairs GK Quiz

    Current Affairs GK Quiz
    Current Affairs GK Quiz 4th January- 2016:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Pathankot Air Force Base is located at which of the following states?
    a)   Haryana
    b)   J& K
    c)   Punjab
    d)   Assam
    e)   Delhi


    2).In NDRF, D stands for _______.
    a)   Disability
    b)   Directorate
    c)   Disaster
    d)   Direction
    e)   Deny


    3).Nai Manzil scheme related to who among the following persons?
    a)   Farmers
    b)   Business man
    c)   Minority people
    d)   Self help group
    e)   None of these


    4).IRNSS-1E satellite to be launched by ISRO from _______.
    a)   Odisha
    b)   Rajasthan
    c)   Karnataka
    d)   Andhra Pradesh
    e)   Delhi


    5).1st pre-budget consultation with agriculture groups headed by _______.
    a)   Narendra Modi
    b)   Arun Jaitley
    c)   Susma Swaraj
    d)   Nithin gaskari
    e)   Rajnath singh


    6).Who suggested “Anywhere Anytime Phd Programme” for women?
    a)   Sushma Swaraj
    b)   Smriti Irani
    c)   Hasmirat kaus badel
    d)   Bhanupriya Rao
    e)   None of these


    7).What is the venue of 5th women science congress?
    a)   Bangalore
    b)   Mysore
    c)   Hyderabad
    d)   Pune
    e)   Mumbai


    8).Who is the head of committee regarding BCCI functioning& cricket regime?
    a)   HC Daltu
    b)   MP shah
    c)   TS Thakue
    d)   RM Lodha
    e)   AP shah


    9).Which state launched helpline for parents& teachers of primary school?
    a)   Punjab
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Haryana
    d)   Himachal Pradesh
    e)   Bihar


    10).With which of the following countries did Saudi Arabia announced to severe the bilateral relationship?
    a)   Iraq
    b)   Iran
    c)   Bahrain
    d)   Azerbaijan
    e)   Liberia


    11).Name the Sussex fast bowler who died recently?
    a)   Bob Hobden
    b)   Robert Willy
    c)   Mathew Morgan
    d)   Mathew Hobden
    e)   None of these


    12).Multi barrel rocket launcher successfully test fired in Rajasthan?
    a)   Pinaka Mark-II
    b)   BARAK 8
    c)   Nag
    d)   Astra
    e)   Atulya


     13). Which of the following states has recently launched the e-vahan Bhima scheme?
    a)   Telegana
    b)   Andhra
    c)   Rajasthan
    d)   Karnataka
    e)   Kerala


    14).Union Government has announced to setup CCL sports university at which of the following states?
    a)   Bihar
    b)   WB
    c)   Jharkhand
    d)   Odisha
    e)   Bihar


    15).Indian won SAFF championship for ______
    a)   5th time
    b)   6th time
    c)   7th time
    d)   8th time
    e)   4th time


    Answer:
    1)  c)    2)  c)    3) c)   4)  d)   5) b)  6) b)    7) b)    8) d)   9) b)   10) b)  11) d)   12) a)  13) a)  14) c)  15)  c)
    For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
    Online Mock Tests 2019: