Current Affairs GK – Quiz

    Current Affairs Quiz- 3rd January- 2015
    Current Affairs Quiz-3rdJanuary- 2016:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1). Which Country has created three new military bodies?
    a)   Japan
    b)   China
    c)   Pakistan
    d)   India
    e)   Singapore


    2). As per the World Economic Forum India’s rank in Tourism and Travel Competitive Index is _______.
    a)   51
    b)   53
    c)   63
    d)   64
    e)   65


    3). Which of the following banks recently launches host of digital banking solutions?
    a)   BOI
    b)   SBI
    c)   PNB
    d)   Axis
    e)   Syndicate Bank


    4). Which among the following has recently set to launch in India?
    a)   Wall Mart
    b)   Netflix
    c)   Apple Inc
    d)   Bechtel
    e)   None of these


    5). Chief Minister J Jayalalithaa has launched the scheme________, for farmers.
    a)   Amma Seeds
    b)   Seeds
    c)   Organic Seeds
    d)   Seeds Guide
    e)   Amma Unavagam


    6). India’s biggest state owned gas importer Petronet LNG has signed a revised contract with which of the following companies?
    a)   Derek Group
    b)   Isramco
    c)   Modlin
    d)   RasGas
    e)   Qatargas


    7). Who among the following has honored with the 2015 Sangita Kalanidhi Award?
    a)   David Dean Shulman
    b)   MuzaffarAlam
    c)   Sanjay Subrahmanyam
    d)   K Subrahmanyam
    e)   Ilayaraja


    8). Prime Minister Mr.Narendra Modi set the tone for the 103rd Indian Science Congress which commenced at
    a)   Kolkata
    b)   Mysore
    c)   Hyderabad
    d)   Ahmedabad
    e)   Mumbai


    9). Who took charge as Chairman and Managing Director (CMD) of state-owned power equipment maker Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL)?
    a)   AK Jha
    b)   S K Sharma
    c)   Dinesh K Sarraf
    d)   Atul Sobti
    e)   None of these


    10). Whom among the following conferred with Madhavrao Scindia Award for highest scorer in the Ranji Trophy (2014-15)?
    a)   Robin Uthappa
    b)   Murali Vijay
    c)   AmolMuzumdar 
    d)   Ajay Sharma
    e)   Yusaf Pathan

    Answers:

    1. b)  2. b) 3. c)  4. b)  5. a)  6. d)  7. c)  8. b)  9. d)  10. a)

    For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
    Online Mock Tests 2019: