Current Affairs GK – Quiz

    Current Affairs Quiz-1st January- 2015
    Current Affairs Quiz-2nd January- 2016:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


    1).Which of the following countries has received the official credit for discovery of element 113 in the periodic table?
    a)   Germany
    b)   Japan
    c)   China
    d)   Russia


    2).RBI has announced to all scheduled commercial banks to open their branches in the villages with population above _______ without a bank branch.
    a)   5,000
    b)   10,000
    c)   25,000
    d)   50,000


    3).Who is the winner of prestigious 2015 Sangita Kalanidhi Award?
    a)   Sanjay Subrahmanyam
    b)   Sonu Nigam
    c)   Malini Rajurkar
    d)   Sreevalsan J Menon


    4).Who is the head of the committee which was constituted by the Union Ministry of Information& Broadcasting to look into the revamp the film certification nuances by Censor Board of Film Censors (CBFC)?
    a)   Mani Ratnam
    b)   Adoor Gopalakrishnan
    c)   Budhdhadeb Dasgupta
    d)   Shayam Bengal


    5).Who among the following has been selected to head the panel to examine the wage structure and service conditions of Gramin Dak Sevaks?
    a)   Kamlesh Chandra
    b)   Rituparno Ghosh
    c)   Shaji N Karun
    d)   Prakash Jha


    6).With which of the following India has exchanged the list of their nuclear installations and facilities?
    a)   Japan
    b)   Pakistan
    c)   Russia
    d)   China


    7).Name the person who has been appointed as the Deputy Chief of Air Staff?
    a)   Arup Raha
    b)   Pradeep Vasant Naik
    c)   Norman Anil Kumar
    d)   R K Singh Bhadauria


    8).Union Government has recently signed a Financing Agreement of 50 million dollars with which of the following Organizations?
    a)   WTO
    b)   World Bank
    c)   ADB
    d)   AIIB


    9).Who is Natalie Cole?
    a)   Singer
    b)   Dancer
    c)   Journalist
    d)   Politician


    10).Name the Light Combat Aircraft from India will take part in Bahrain Airshow?
    a)   Rudra
    b)   Dharun
    c)   Tejas
    d)   Barak


    Answers:                         
    1). b) 2). a) 3). a) 4). d) 5). a) 6). b) 7). d) 8). b) 9). a) 10). c)

    For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

    Online Mock Tests 2019: